12 de nov. 2014

Elements programables



Quan volem fer elements vestibles que no només tinguin uns leds sinó que aquests tinguin un comportament variable ens cal un microcontrolador. Un microcontrolador ens permetrà llegir l’estat de sensors i polsadors i activar leds i altres dispositius seguin un patró programat.

Hi ha molts tipus de microcontroladors al mercat però ens interessen aquells que estan preparats per a poder ser cosits fàcilment als teixits. En aquest cas, disposem bàsicament de dues famílies: Arduino i Adafruit.

La família dels LilyPad Arduino és la més antiga. En el moment d’escriure això hi havia quatre models d’entre 9 i 14 punts d’entrada i sortida. Només un dels models es pot connectar directament a l’ordinador mitjançant USB, en els altres cal un adaptador.

LilyPad Arduino         LilyPad Arduino Simple
Adafruit presenta dues plaques: Flora i Gemma. La Flora és la més senzilla de fer servir ja que (a diferència de la Gemma o les LilyPad) només cal endollar-la a un port USB per programar-la. La placa Gemma és una mica més complicada de programar però té l’avantatge de les seves reduïdes dimensions (28 mm de diàmetre).

Adafruit Flora         Adafruit Gemma

Per començar, jo recomanaria començar per la placa Flora que és la que farem servir a la propera entrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari