3 de des. 2014

Alimentem la placa amb piles o bateries



Mentre programem la placa del microcontrolador, aquesta s'alimenta a través del port USB. Però quan ja està al seu lloc definitiu necessita alimentar-se d'alguna manera. Una opció és fer servir piles. Amb un portapiles adequat. Millor si el portapiles porta un interruptor ja que així ens permetrà apagar sense haver de desconnectar els cables. Fent servir un portapiles de tres piles alimentarem la placa a 4,5 V.

Portapiles


Una alternativa que surt més cara d'entrada però que proporciona un estalvi a llarg termini és l'ús de bateries. Les bateries de liti-ió donen molt bon resultat. Podem trobar bateries de diferents capacitats. Les capacitats d'aquestes bateries es mesuren en mil·liampers-hora (mAh). Com més gran sigui la capacitat ens durarà més l'energia però la mida de la bateria serà més gran. Per exemple la bateria de la fotografia és de 500 mAh i porta un connector que es correspon amb el que tenen les plaques Flora i Gemma.

Bateria


Si fem servir bateries ens caldrà un carregador de bateries. Per aquestes bateries de poca energia penso que el més pràctic és un carregador USB com el de la figura ja que el pots portar a la butxaca per quan el puguis necessitar.


Carregador

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari