25 de març 2015

Neo Pixel Ring



El Neo Pixel Ring és un conjunt de Neo Pixel connectats en cadena i muntats sobre una circumferència.

El control dels Neo Pixel Rings es fa des d'una única sortida digital del microcontrolador de manera que deixa totes les altres potes lliures per a altres funcions. A més, els Neo Pixel Rings es poden posar en cadena (connectant la sortida de l'un amb l'entrada del següent) tant amb Neo Pixel com amb altres Neo Pixel Ring i això permet controlar individualment un nombre elevat de leds fent servir una única sortida.

Neo Pixel Ring

Els borns de connexió del Neo Pixel Ring de 16 leds s'indiquen a la figura següent. Per fer servir un Neo Pixel cal connectar el born V+ al born positiu de l'alimentació, el born G al negatiu de l'alimentació i el born in amb una sortida digital del microcontrolador. En aquesta imatge també veiem les posicions de quatre dels leds, les posicions dels altres es poden deduir fàcilment.

Potes del NPR

El següent diagrama mostra com es connectarien dos Neo Pixel Rings a una placa de microcontrolador Flora. El positiu dels Neo Pixel Rings s'ha connectat al born VBATT i el negatiu al born GND. L'entrada de communicació dels Neo Pixel Rings s'ha connectat a la pota D6 del microcontrolador.


Connexió del NPR

Hem posat com exemple el Neo Pixel Ring de 16 leds (que té el mateix diàmetre exterior que la placa Flora) però també en podeu trobar de 12 leds, de 24 leds i de 60 leds.

La programació del Neo Pixel Ring és similar a la del Neo Pixel. A continuació trobareu un exemple en el que inicialment el led 0 està vermell, el 4 està verd, el 8 està blau i el 12 està groc. Al cap de mig segon els colors es desplacen una posició (leds 1, 5, 9 i 13) i així successivament.

Programa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari