7 de febr. 2018

La placa Gemma M0 programada en CircuitPython



Adafruit ha tret al mercat una col·lecció de plaques de microcontrolador que es programen en CircuitPython. D’aquestes, hem provat la placa Gemma M0.

Quan connectes la placa a un port USB de l’ordinador, aquesta t’apareix com si fos un llapis de memòria. Allà guardes el teu programa escrit en CircuitPython i es comença a executar immediatament. No hi ha compilació i el temps d’enviament és pràcticament instantani, això fa que sigui perfecte per al desenvolupament.

La placa Gemma M0 només té tres potes d’entrada i sortida però tenen de tot: tres entrades analògiques, dues sortides PWM una sortida analògica real, tres entrades tàctils, comunicació sèrie i comunicació i2c.


La programació en CircuitPython és més senzilla i compacta que l’habitual programació en l’entorn Arduino. Els programes són més curts. Ja hi ha un munt de llibreries disponibles i es preveu que en el futur n’hi hagi més. Entre elles, en destaca una que et permet que el microcontrolador pugui actuar com a teclat o ratolí enviant a l’ordinador les ordres pròpies d’aquests dispositius.

Evidentment, algun inconvenient hi ha d’haver. En destacaria dos: En ser un llenguatge interpretat, el codi és una mica més lent que els corresponents compilats (els de l’entorn Arduino) però això no sol ser determinant en les aplicacions de tecnologia vestible. Per als que no esteu acostumats al Python, la rigidesa de l’indentat us pot sorprendre i, fins i tot, dificultar trobar errors al començament. Per sort, programant amb l’entorn Mu tenim una bona revisió del programa que detecta la major part de problemes d’indentat.

Al web ja hi hem posat la descripció de la placa Gemma M0, les bases de la programació en CircuitPython i programes de mostra per als principals elements (sensors, NeoPixel, etc.).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari